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Comparación de tres sistemas de labranza en maíz
dc.contributor.author | Guerrero J., Laureano | |
dc.contributor.author | Restrepo H., Luis A. | |
dc.date.accessioned | 2019-09-21T04:47:41Z | |
dc.date.available | 2019-09-21T04:47:41Z | |
dc.date.issued | 1978 | |
dc.identifier.issn | 0018-8794 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12324/35478 | |
dc.description.abstract | An experiment was conducted at the Montelindo form, of the Universidad de Caldas (Colombia) with an altitude of 1.050 m. Above sea level. The objetives of the experiment were: To analize and compare the behavior of corn (Zea mays) under three different tillage systems, and to determine the effect of them on some of the physical properties of the soil. The main results obtained show that the reduction in the number of tillage operations do not substantially affect neither the development of the crop nor its production. Some of the soil physical properties such an soil moisture content and the apparent specific gravity are more stable when the number of tillage operations is reduced. | eng |
dc.description.abstract | El presente trabajo Se realizó en la Granja Montelindo, propiedad de la Universidad de Caldas, a 1.050 m.s.n.m. Los objetivos del ensayo fueron: analizar y comparar el comportamiento del cultivo del maíz, bajo tres sistemas de labranza y determinar el comportamiento que sobre las propiedades físicas del suelo ejercen los diferentes sistemas de preparación del suelo. Los principales resultados obtenidos indican que la reducción en las labores de labranza no afectan, sustancialmente, el desarrollo del cultivo ni la producción. Algunas propiedades físicas del suelo como la retención de humedad y la densidad aparente son más estables cuando se reducen las labores de preparación del suelo. | spa |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | spa | |
dc.publisher | Instituto Colombiano Agropecuario | spa |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.source | Revista ICA; v. 13 (2); 1978 | spa |
dc.title | Comparación de tres sistemas de labranza en maíz | spa |
dc.identifier.aleph | 2494 | |
dc.subject.fao | Preparación del suelo - F07 | spa |
dc.audience | Investigador | spa |
dc.audience | Profesional | spa |
dc.audience.content | Científico | spa |
dc.subject.agrovoc | Maíz | spa |
dc.subject.agrovoc | Cultivo | spa |
dc.subject.agrovoc | Labranza | spa |
dc.subject.agrovoc | Comportamiento | spa |
dc.rights.acceso | Acceso a texto completo | spa |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject.red | Transitorios | spa |
dc.type.localeng | article | eng |
dc.description.productionsystems | Maíz-Zea mays | spa |
dc.type.local | Artículo científico | spa |
dc.relation.ispartofjournal | Revista ICA | spa |
dc.publisher.place | Bogotá (Colombia) | spa |
dc.coverage.country | Colombia | spa |
dc.relation.citationvolume | 13 | |
dc.relation.citationissue | 2 | |
dc.relation.citationstartpage | 369 | |
dc.relation.citationendpage | 377 | |
dc.type.coar | http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1 | |
dc.type.driver | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type.redcol | https://purl.org/redcol/resource_type/ART | |
dc.identifier.reponame | reponame:Biblioteca Digital Agropecuaria de Colombia | spa |
dc.identifier.repourl | repourl:https://repository.agrosavia.co | |
dc.identifier.instname | instname:Corporación colombiana de investigación agropecuaria AGROSAVIA | spa |
dc.type.version | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
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