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dc.contributor.authorGuerrero J., Laureano
dc.contributor.authorRestrepo H., Luis A.
dc.date.accessioned2019-09-21T04:47:41Z
dc.date.available2019-09-21T04:47:41Z
dc.date.issued1978
dc.identifier.issn0018-8794
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12324/35478
dc.description.abstractAn experiment was conducted at the Montelindo form, of the Universidad de Caldas (Colombia) with an altitude of 1.050 m. Above sea level. The objetives of the experiment were: To analize and compare the behavior of corn (Zea mays) under three different tillage systems, and to determine the effect of them on some of the physical properties of the soil. The main results obtained show that the reduction in the number of tillage operations do not substantially affect neither the development of the crop nor its production. Some of the soil physical properties such an soil moisture content and the apparent specific gravity are more stable when the number of tillage operations is reduced.eng
dc.description.abstractEl presente trabajo Se realizó en la Granja Montelindo, propiedad de la Universidad de Caldas, a 1.050 m.s.n.m. Los objetivos del ensayo fueron: analizar y comparar el comportamiento del cultivo del maíz, bajo tres sistemas de labranza y determinar el comportamiento que sobre las propiedades físicas del suelo ejercen los diferentes sistemas de preparación del suelo. Los principales resultados obtenidos indican que la reducción en las labores de labranza no afectan, sustancialmente, el desarrollo del cultivo ni la producción. Algunas propiedades físicas del suelo como la retención de humedad y la densidad aparente son más estables cuando se reducen las labores de preparación del suelo.spa
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherInstituto Colombiano Agropecuariospa
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.sourceRevista ICA; v. 13 (2); 1978spa
dc.titleComparación de tres sistemas de labranza en maízspa
dc.identifier.aleph2494
dc.subject.faoPreparación del suelo - F07spa
dc.audienceInvestigadorspa
dc.audienceProfesionalspa
dc.audience.contentCientíficospa
dc.subject.agrovocMaízspa
dc.subject.agrovocCultivospa
dc.subject.agrovocLabranzaspa
dc.subject.agrovocComportamientospa
dc.rights.accesoAcceso a texto completospa
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject.redTransitoriosspa
dc.type.localengarticleeng
dc.description.productionsystemsMaíz-Zea maysspa
dc.type.localArtículo científicospa
dc.relation.ispartofjournalRevista ICAspa
dc.publisher.placeBogotá (Colombia)spa
dc.coverage.countryColombiaspa
dc.relation.citationvolume13
dc.relation.citationissue2
dc.relation.citationstartpage369
dc.relation.citationendpage377
dc.type.coarhttp://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1
dc.type.driverinfo:eu-repo/semantics/article
dc.type.redcolhttps://purl.org/redcol/resource_type/ART
dc.identifier.reponamereponame:Biblioteca Digital Agropecuaria de Colombiaspa
dc.identifier.repourlrepourl:https://repository.agrosavia.co
dc.identifier.instnameinstname:Corporación colombiana de investigación agropecuaria AGROSAVIAspa
dc.type.versionhttp://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85


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